وبلاگ فروشگاه اینترنتی پری‌نگار

عوامل ریزش مو چه هستند و چرا مو دچار ریزش می‌شود

نوشته شده توسط پری نگار در 1402/7/27

ریزش مو می تواند ناراحت کننده باشد، اما درک اینکه چه چیزی باعث ریزش مو می شود اولین قدم برای درمان آن است. عوامل مختلفی وجود دارد که می تواند باعث ریزش بیش از حد و لکه های طاسی شود، از ژنتیک گرفته تا انتخاب سبک زندگی. در ادامه با ده دلیل رایج ریزش مو آشنا می‌شوید.

ژنتیک

  • برای بسیاری از افراد ریزش مو ارثی است. الگوی طاسی مردانه و زنانه ناشی از ژن هایی است که در خانواده ها منتقل می شود. در مردان تمایل به عقب رفتن خط مو و نقطه طاسی وجود دارد، در حالی که زنان نازک شدن مو را تجربه می کنند. در حالی که ژنتیک در ریزش و نازک شدن مو نقش دارد، عوامل دیگری مانند هورمون ها و سن نیز بر ریزش موی ارثی تأثیر می گذارند. درمان هایی مانند ماینوکسیدیل و فیناستراید می توانند به کاهش ریزش موی ژنتیکی کمک کنند.

هورمون ها

  • عدم تعادل و تغییرات هورمونی می تواند چرخه رشد مو را مختل کند و منجر به ریزش شود. تغییرات پس از بارداری، یائسگی و اختلالات تیروئید روی موها تأثیر می گذارد. افزایش سطح آندروژن که باعث سندرم تخمدان پلی کیستیک می شود می تواند باعث ریزش مو نیز شود. مشورت با پزشک برای متعادل کردن هورمون ها و درمان بیماری های زمینه ای می تواند رشد مو را به مسیر خود بازگرداند. داروهایی مانند اسپیرونولاکتون آندروژن ها را مسدود می کنند تا ریزش را نیز کاهش دهند.

فشار و استرس

  • وقتی استرس داریم، بدن کورتیزول و آدرنالین بیشتری تولید می‌کند که می‌تواند فولیکول‌های مو را به فاز ریزش منتقل کند. رویدادهای استرس زا ناگهانی یا استرس مزمن ممکن است باعث ریزش موی قابل توجه شود. تمرینات ذهن و بدن مانند مدیتیشن، یوگا، یادداشت روزانه و ورزش می تواند به مدیریت استرس کمک کند. جستجوی مشاوره و محدود کردن تعهدات نیز می تواند اضطراب را کاهش دهد.

داروها

  • برخی از داروهای تجویزی و مکمل ها با یک عارضه جانبی باعث ریزش مو می شوند. داروهای آکنه، رقیق‌کننده‌های خون، داروهای ضدافسردگی، داروهای کلسترول و کنترل بارداری از عوامل رایج هستند. اگر ریزش موی ناشی از دارو برای شما ناراحت کننده است، در مورد گزینه های جایگزین با پزشک خود صحبت کنید. کاهش دوز دارو تحت نظارت پزشک نیز ممکن است کمک کننده باشد.

رژیم غذایی ضعیف و نامناسب

  • خوردن یک رژیم غذایی فاقد مواد مغذی و فاقد پروتئین کافی، آهن، روی و ویتامین ها می تواند منجر به نازک شدن و ریزش مو شود. رژيم‌های سخت، کاهش وزن شديد و اختلالات خوردن نيز بدن را از مواد مغذي لازم براي رشد مو محروم مي‌کند. پروتئین های بدون چربی، میوه ها، سبزیجات و چربی های سالم بیشتری را در رژیم غذایی خود بگنجانید. اگر رژیم غذایی به تنهایی نمی تواند نیازهای تغذیه ای روزانه شما را تامین کند، از مکمل ها استفاده کنید.

سالخوردگی

  • مقداری ریزش مو به طور طبیعی با افزایش سن اتفاق می‌افتد زیرا فولیکول‌ها موهای نازک‌تر و کوتاه‌تری با رنگدانه کمتر تولید می‌کنند. رشد مو ممکن است کند شود و ریزش مو از دهه 30 تا 40 سالگی افزایش یابد. در حالی که پیری به خودی خود قابل برگشت نیست، درمان هایی مانند ماینوکسیدیل، کاشت مو می توانند کمک کننده باشند.

بیماری های خود ایمنی

  • برخی از بیماری های خودایمنی باعث می شوند بدن به خود حمله کند، از جمله فولیکول های مو. بیماری هایی مانند آلوپسی آره آتا، لوپوس و بیماری تیروئید می توانند باعث ریزش تکه های مو شوند. درمان بیماری خودایمنی زمینه ای کلیدی برای توقف ریزش مو است. تزریق استروئید، داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی و بیولوژیک نیز ممکن است به رشد مجدد مو کمک کند.

کاهش وزن شدید

  • کاهش وزن شدید، بدن را تحت فشار قرار می دهد و منجر به افزایش کورتیزول و ریزش مو می شود. رژیم غذایی کم کالری، جراحی چاقی، بیماری و اختلالات خوردن از عوامل شایع کاهش وزن شدید هستند. در صورت کاهش سریع وزن، از پزشک خود بخواهید وضعیت تغذیه شما را کنترل کند. خوردن کالری و پروتئین کافی می تواند به جلوگیری از ریزش مو کمک کند.

زایمان

  • برخی از زنان 3 تا 6 ماه پس از بارداری به دلیل کاهش سطح استروژن دچار ریزش مو می شوند. ریزش در حدود چهار ماه پس از زایمان به اوج خود می رسد. ریزش مو پس از زایمان در حالی که می‌تواند ناراحت کننده باشد، برای اکثر زنان موقتی است. تغذیه، مدیریت استرس و صبور بودن برای رشد مجدد مو کلیدی است. اگر ریزش مو بیش از 6 الی 9 ماه ادامه داشت به پزشک مراجعه کنید.

مراقبت از موی خشن

  • استفاده بیش از حد از درمان های شیمیایی، حالت دادن حرارتی و مدل موهای سفت می تواند به فولیکول ها آسیب برساند و به مرور زمان باعث ریزش مو شود. شل کننده های شیمیایی، رنگ ها، سفید کننده ها، اتوهای صاف کننده و خشک کردن با حرارت بالا همگی می توانند مشکل ساز باشند. استراحت دادن به موهایتان پس از درمان های سخت و کاهش تغییر ظاهری در مو می تواند به جلوگیری از شکستگی و ریزش کمک کند.

# مو

نظرات


بسیار عالی ومفید،ممنون

1402/8/2

نظرات شما